Læs om de bands der spillede til Fortovsfest 2015

Another Juggle

Scene: Enghave Plads, kl. 20.30
Another Juggle har med gnistrende 80´er elementer, fundet en måde at kontrastere den nordiske melankoli, som præger kvartettens sangskrivning, og med den velklingende formel har bandet fundet deres egen hylde i indiepoppens farverige reol. I samarbejde med Morten Bue (Mew, The Rumour Said Fire m.fl.) varsler bandet en spændende udgivelse.

Bleaches Blondes

Bleach Blondes

Scene: Boutique Lize, kl. 18.30
På meget kort tid har den københavnske trio, Bleach Blondes, formået at gøre sig bemærkede. Senest har singlen ’Open Doors’ været i rotation på P6 BEAT. Med en lyd bestående af fængslende rytmer, karakterfulde riffs og lyrik, der omhandler almagt og tab, inviteres lytteren ind i et intenst univers. Siden dag ét har bandet insisteret på at gøre alt selv.

BUDTZ

Scene: Enghave Plads, kl. 16.00
BUDTZ er et DIY-(Do It Yourself) projekt, som består Christoffer Budtz i et tæt samarbejde med produceren JABS. Musikken kan bedst beskrives som dansksproget pop…art.  Tankegangen bag projektet er at gøre alting selv - skrive musikken, indspille, lave videoer, artwork og markedsføring. BUDTZ handler om at gribe muligheden og udnytte den.

Death Machine

Scene: Kristkirken, kl. 18.30
Death Machine's musikalske udtryk tager afsæt i den amerikanske lo-fi folk og blander gerne traditionel sangskrivning med  mere abstrakt messende elementer. Referencerne peger i retning af Neil Young og Beatles, mens danske Murder også kan spores i Death Machine's lyd.

 

Dennis Agerblad Band

Scene: Enghave Plads, kl. 17.00
Dennis Agerblad Band er elektronisk-alternativ-transepop, inspireret af blues genren. De har med pølsende 80´er elementer, fundet to måder at kontrastere den nordiske glæde. De blander gerne traditionel sangskrivning med offentlig messende stønnen, og med den velklingende formel har bandet leveret deres egen stumipose på en af Irma’s triste hylder.

Dødssejleren

Scene: Kristkirken, kl. 23.00
Der er garanti for, at bølgerne står højt og træbenene bliver svunget, når Dødssejleren går på scenen. Alt fra rapfortællinger med fængende jazzkvæd over gyngende trommer - til balkan accordian og kontrabass soloer over bluesbeats. Vi følger deres kamp gennem kærlighedskvaler, ned- og opture og fordrukne nætter fra skibet/beværtningen Dødssejleren.

JU JU ME

Scene: Kristkirken, kl. 20.45
JUJU ME’s musikalske univers, der kunne kaldes lo-fi pop, kendetegnes af Stine Steendorph Petersens mørke klang og personlige udtryk. Sangene er fyldt med ironi og flabet distance. Denne aften vil JUJU ME spille en helt særlig koncert, der lægger op til ro og eftertænksomhed. Så kom forbi og mærk tusmørket sænke sig over Vesterbro.

Kuldskær

Scene: Boutique Lize, kl. 16.15
Kuldskær er en musikalsk duo beståenden af Kasper Ørum og Andreas Oxenvad. Kasper og Andreas spillede tuderock sammen fra 2006 frem til 2008, hvor de flyttede fra København til henholdsvis Århus og Oslo for at studere på skuespil

Lukas Vanggaard

Scene: Kristkirken, kl. 20.00
Lukas Vanggaard er en ægte jyde, der drømmer stort i København. Han skriver danske tekster fra sit unge hjerte, pakket ind i et drømmende univers med højt til loftet. - Og så lurer der en EP rundt om hjørnet.

Moses: "Andreas"

Scene: Kristkirken, kl. 22.15
Bag kunstnernavnet Moses: ”Andreas” finder man sangskriver og vokalist Andreas Odbjerg samt lyddesigner og producer Moses Fiellau. Sammen har de skabt elektronisk funderet R&B pop, hvor Andreas intense og fængende vokal samt jordnære tekster, er omdrejningspunktet for Moses Fiellaus hyperintelligente og stramme produktioner.

Nathav

Scene: Kristkirken, kl. 19.15
Nathav - en krystalklar stemme bryder den uberørte overflade med ildevarslende fortællinger fra dybet. Nathav er det første soloprojekt fra sangerinde og komponist Mathilde Lunderskov. Elektronisk gådefuld pop på dansk, der balancerer på kanten af afgrunden.

Orcas

Scene: Boutique Lize, kl. 17.00
Magnus Knudsen (fra De Høje Hæle, Dig og Mig, Myreskær m. fl.) og Oscar Lundsteen (fra Danghera m. fl.) er brødre. De har også kærligheden til de sidste ca. 100 års rockhistorie tilfælles; fra støvet deltablues til elektrificeret r'n'b og kæk, hvid rock'n'roll; over atlanten, til London og Liverpool, udi en garage i en forstad til en større dansk provinsby og tilbage til playboy mansions bonede gulve.

Pitch Black Spinney Machine

Scene: Enghave Plads, kl. 19.40
Pitch Black Spinney Machine spiller hurtig rock fra den mørke ende af firserne i et støjende og pop-punket univers. Bandet er I kernen en duo bestående af Lauritz Carlsen (Vokal, Guitar) og David Tholander (Bas, trommemaskine), og liveformatet er en utraditionel powerduo spillet igennem 2 guitarforstærkere, 2 basforstærkere og én tysk analog trommemaskine.

REVEREND SHINE SNAKE OIL Co.

Scene: Boutique Lize, kl. 17.45
Primitive & grounded, folk-tales connect seemingly disparate genres into a single curbstone philosophy “SOAP BOX MUSIC”. Converging African polyrhythm’s with punk-rock dissonance. Combining swing, rock-steady and rhythm & blues… Sarcastic and sentimental; Agitated and serene... RSSOCo. is a throwback to the Negro spirituals and the American folk tradition.

Shivas Nat

Scene: Boutique Lize, kl. 19.15
Shivas Nat befinder sig i en verden af blues, garage og psykedelisk rock.  Bandet spiller med en distinkt og autentisk sound, der under de rette forhold sender én tilbage til de farvede mønstre og tåger, der kom ud af mødet mellem 1960’erne og 70’erne.

Solotone

Scene: Kristkirken, kl. 17.45
Solotone er elektronisk-alternativ-powerpop, inspireret af blues genren, som består af kunstneren Kristjan Thor.  Musikken er drevet af oprindelse og dens entydighed giver musikken et genkendeligt fingeraftryk, men uden at fastsættes til en bestemt stil. Resultatet er en melodisk og mystificeret rejse som tyder på dans.

Stranger the horse

Scene: Kristkirken, kl. 21.30
Stranger the Horse er bygget op omkring sanger/guitarist og sangskriver Julian Falcks dragende og stemningsfyldte sange, som frit blander rock, country, syre og folk.  Julian Falck har tidligere gjort sig bemærket som trommeslager og producer i en lang række sammenhænge, men har sideløbende arbejdet på sit eget materiale.

Sweet Tempest

Scene: Enghave Plads, kl. 18.30
Luna Kira og Julian Winding's Sweet Tempest er alternativ popmusik skrevet med kærlighed til livets små finurligheder.

The Boy That Got Away

Scene: Boutique Lize, kl. 20.00
The Boy That Got Away er uforfalsket og kompromisløs rock, hvor de stærkeste elementer fra rockens guldalder i 60’erne og 70’erne, møder grungens vilde, men melodiske rebelskhed.   Det er lyden af buldrende trommer, pulserende baslinier, overbelastede forstærkere og en respektindgydende vokal i front.

The White Dominos

Scene: Boutique Lize, kl. 20.45
The White Dominos er en rå tidsmaskine, der for en aften kan tage dig med tilbage til de vilde 70'ere. Et band, der skal opleves live!

Tyrants & Kings

Scene: Enghave Plads, kl. 18.00
Den genreeksperimenterende og til tider støjende kvartet, Tyrants & Kings, er klar med deres 3. album Run, March, Burn!, der udgives på Nordic Music Society i marts 2014. Run, March, Burn! er et larmende, beskidt og råt album om livets skyggesider. Et album der dermed følger den røde tråd i Tyrants & Kings mørke tekstunivers.

Veitner

Scene: Kristkirken, kl. 17.00
VEITNER er meningsfulde, danske popsange udsat for opfindsom, bastung electronica, elektrisk guitar og blæsere. Mikkel Hein: Electronica, keys. Anders Juhl-Nielsen: Trompet. Kristian Rinck-Henriksen: Trombone. Christian Veitner: Sang, guitar.

Waqas

Scene: Enghave Plads, kl. 21.20
Waqas fra Bandet Outlandish er klar med sin engelsksprogede EP Luciddreams. Bag knapperne er produceren Jabz  og med som gæster er bla prominente navne som Medina og Sivas. Produktionerne er mere ude i et melankolsk drømende univers, end det man er vant til at høre Outlandish i.

War Drums

Scene: Boutique Lize, kl. 21.30
SYNTH BRUTALITET. De fleste ved at man skal søge ly for kaoset, når man hører krigstrommerne nærme sig. Men det kan nu også være meget sjovt at blive stående og se hvad der sker.